Airlive WT-2000pci pomoc w instalacji sterowników (1 wejść) (1) Gość
 | | |
|
TEMAT: Airlive WT-2000pci pomoc w instalacji sterowników
|
|
Airlive WT-2000pci pomoc w instalacji sterowników 1 Rok, 5 mies. temu
|
Oklaski: 0
|
|
Witam. Proszę o szczegółowe wyjaśnienie jak prawidłowo zainstalować sterowniki do karty wifi Airlive WT-2000pci w systemie mandriva 2010.1 spring. Znalazłem jeden opis ale po Czesku i nawet po przetłumaczeniu nie wiem o co chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
O:Airlive WT-2000pci pomoc w instalacji sterowników 1 Rok, 5 mies. temu
|
Oklaski: 33
|
Jeśli nie zainstalowałeś ndiswrappera, to powinien działać sterownik rt61. Pobierz i spróbuj zainstalować w konsoli, z konta administratora:
| Kod: |
urpmi rt61-firmware-1.2-3mdv2010.0.noarch.rpm
|
.
|
|
|
|
Tylko dwie rzeczy nie mają granic, Wszechświat i ludzka głupota, choć co do wszechświata to miałbym jeszcze wątpliwości. Einstein
|
|
|
|
|
|
To już robiłem, inne sposoby znalezione w necie też już wypróbowałem, I nic z tego nie wyszło. Ale sam sobie znalazłem wyjście:
POWRÓT DO WINDOWS XP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tak, powrót do XP zwykle rozwiązuje wszystkie problemy (świata). ;)
Tak z ciekawości, instalowałeś czystą Mandrivę One 2010 Spring, czy robiłeś aktualizację z wcześniejszej?
|
|
|
|
Tylko dwie rzeczy nie mają granic, Wszechświat i ludzka głupota, choć co do wszechświata to miałbym jeszcze wątpliwości. Einstein
|
|
|
|
Oklaski: 1
|
|
batee napisał:
To już robiłem, inne sposoby znalezione w necie też już wypróbowałem, I nic z tego nie wyszło. Ale sam sobie znalazłem wyjście:
POWRÓT DO WINDOWS XP
Twój wybór... jeżeli uważasz, ze słuszny to proszę bardzo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moja historia jest taka.Jako całkowicie nie znający się na linuxie zainstalowałem Mandrivę One 2010 na czysty dysk.Firmware do karty,pomomo wersji One, instalować musiałem sam. No i jeden dzień problemów z internetem nie miałem żadnych. Na drugi dzień dostęp do internetu miałem normalny około 10 minut potem zaczęły pojawiać się przerwy w połączeniu i całkowity zanik,po restarcie komputera dalej to samo. Zmieniłem dysk twardy w komputerze (to było w planie od dawna) i na czysty dysk zainstalowałem Mandrivę 2010 ale teraz Free. Teraz także firmware musiałem zainstalować sam. No i miałem połączenie nawet przez dwa dni bez większych problemów, aż przy kolejnym uruchomieniu komputera połączenie zaczęło znów wariować, pojawiało się na kilkanaście sekund i zaraz zanikało na kilkanaście sekund aż znikło całkowicie. Pomyślałem że podczas instalacji robię jakiś błąd więc napisałem na dwa fora prośbę o pomoc, no i dostałem odpowiedzi na forum naszamandriva, opisywano mi to co i ja wiedziałem i robiłem. W systemie Windows XP z tą kartą nigdy problemów nie miałem. Mam także laptop acer tam jest karta wi-fi innej firmy i współpracuje z różnymi routerami, na linuxie występuje ten sam problem co u mnie ale nie jest aż tak uciążliwy ponieważ przerwy występują dwa-trzy razy na dzień.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jeśli tak wygląda Twoja sytuacja, to nie dziwię się, że odstręczyło Cię od używania Mandrivy.
|
|
|
|
|
|
|
|
Oklaski: 54
|
|
A ja się trochę dziwię, bo wychodzę z założenia:
Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni
To że już próbujesz czegoś nowego o czymś już świadczy...
..Na drugi dzień dostęp do internetu miałem normalny około 10 minut potem zaczęły pojawiać się przerwy w połączeniu...
Zobacz czy masz odznaczoną opcję:
_KUNENA_BBCODE_HIDEIMG
|
|
|
|
|
|
|
 | | |
|
|